tiistai 26. heinäkuuta 2016

Mistä sinä nautit?




Kesä lähestyy loppuaan, vaikkei sitä saisi ääneen todeta. Ensi viikolla on elokuu ja illat alkavat jo selkeästi pimetä. Pala kerrallaan jokainen meistä palaa työn äärelle, toivottavasti kukin akut ladattuina kesästä, valosta ja lämmöstä. Itse päätin tänä vuonna aloittaa kesäni toisin, lataamalla heti täysillä kesän alkuun akut, joita voi kesän aikana eri tekemisellä ja tapahtumilla ylläpitää. Päätös osoittautui oikeaksi ja innolla jo odotan syksyn kiireiden alkamista!

Tämän päivän työssä on entistä tärkeämpää, että itsetuntemuksemme on ”hyvällä tasolla”. Mitä tämä sitten tarkoittaa? Se tarkoittaa mielestäni sitä, että meillä on valmiuksia arvioida omaa työskentelyämme, tunnistaa omat vahvuutemme ja kehittämisen kohteemme. Tämä edellyttää onnistuakseen, että käytämme aikaa innostuksemme ja motivaation lähteiden tutkimiseen. Yksinkertaistaen: Meidän on uskallettava kysyä itseltämme: Mikä minua motivoi? Minkä tekemisestä nautin?

Kun noteeraamme näitä asioita, minkä tekemisestä nautimme ja myös motivoidumme, voimme suunnata tekemistämme niiden suuntaan – tehdä itsellemme selkeän tavoitteen, mitä haluan tämän tekemisen parissa saavuttaa? Monet tutkijat väittävät, että ihmisen tulisi nauttia työstä, mitä hän tekee, koska silloin hän kestää myös epäonnistumisia sen parissa paremmin – ja toisaalta, haluaa ja pyrkiikin jatkuvasti kehittämään itseään sen parissa.

Tätä samaa omistautumista, sitkeää harjoittelua ja osaamisen kehittämistä voimme toteuttaa omassa HomCaren työssämme. Jos harjoittelu välillä puuduttaa, voimme vain miettiä, montako kertaa vuoden 2016 kesäolympialaisiin osallistuvat urheilijat ovat harjoitelleet omaa siellä tehtävää suoritusta. Rio de Janeirossa alkavat ensi viikolla järjestyksessään 28. kesäolympialaiset ja olympiahistorian ensimmäiset kisat, jotka järjestetään Etelä-Amerikan mantereella. Katsotaan niitä myös tällä mielellä: Nauttiminen voi olla myös omistautumista tärkeäksi katsomalleen asialle!

terveisin,
Jaana Villanen 

___________________________________________________________________________________

LINKKEJÄ

Siistiä-blogi / Kodinhoito, Maarit Huttunen  LUE TÄSTÄ
HomCare Finland Oy kotisivut  www.homcare.fi
Haluatko lisätuloja? Siirry sivustolle www.siistia.fi
HomCare Finland Oy Facebookissa Siirry Facebookiin
___________________________________________________________________________________