torstai 11. elokuuta 2016

Pyydä ja anna palautetta



Itseluottamuksen kasvattaminen ja oman osaamisen kehittäminen on omien heikkouksien ja vahvuuksien oivaltamista. Itse uskon, että itseluottamus on asenne, johon jokainen meistä voi vaikuttaa päättämällä ”olemalla tietynlainen”. Luonnollisesti tämä ei tapahdu yhdessä yössä, vaan voi olla prosessina elinikäinen. Mutta tätä itseluottamusta voit kasvattaa ja kehittää kysymällä palautetta työstäsi, tavastasi tehdä ja puhua sekä tekemisestäsi. Kun yksin työskennellessäsi saat palautetta verkostoltasi ja asiakkailtasi, työskentely helpottuu monella tapaa ja kykenet arvioimaan omaa työskentelyäsi kriittisemmin, kehittyäksesi.

Kun pyydät toisilta palautetta, voit käyttää tätä palautetta monella tavalla hyödyksesi. Ensinnäkin, voit käyttää tätä palautetta oppiaksesi. Kysymällä kehittämisen kohteita oivallat, missä voisit hioa puhettasi tai esittämääsi. Samanaikaisesti voit kuitenkin myös tuntea tyydytystä onnistumisista ja hyvin tehdystä työstä, kun kysyt, mistä asiakkaasi tai verkostosi sinua kiittäisivät. Palaute voi myös avata väylän toimintamme painopisteiden löytymiseen, uudella tavalla.

Sillä menestyäksesi sinun olisi löydettävä aina toimenpiteitä toiminnastasi, joita karsit ja niitä, joihin panostat. Olen vuosien saatossa huomannut, että ennen muuta yksinyrittäjä toteuttaa asioita helposti kuten ennenkin, sillä jokainen meistä on tapojemme orja, jossa rutiinien muuttamista ei tulla edes ajatelleeksi, ennen kuin joku kyseenalaistaa ne.

HomCaren toiminnassa yksi mahdollisuus keskustella ja kehittää omaa itsetuntemustaan ja antaa palautetta ovat esimerkiksi kuukausikokoukset ja muut tapaamiset. Ryhmien, joissa toimit, itseluottamuksen vahvistaminen lähtee siellä olevasta ilmapiiristä ja sinulla on myös mahdollisuus vaikuttaa siihen. Kannusta, tue ja auta toisia – ja ota itse vastaan apua, tukea ja palautetta. Siten kaikki tiimissä olevat voivat luottaa toisiinsa ja vahvistavat kaikkien mukana olevien itsetuntemusta. Hyödynnä tätä mahdollisuutta myös syksyn startissa!

terveisin,
Jaana Villanen

___________________________________________________________________________________

LINKKEJÄ

Siistiä-blogi / Kodinhoito, Maarit Huttunen  LUE TÄSTÄ
HomCare Finland Oy kotisivut  www.homcare.fi
Haluatko lisätuloja? Siirry sivustolle www.siistia.fi
HomCare Finland Oy Facebookissa Siirry Facebookiin
___________________________________________________________________________________