tiistai 10. toukokuuta 2016

Rakenna omaan elämääsi visioMuutaman viikon kuluttua näemme, kuulemme ja koemme kymmeniä tuhansia riemuhetkiä, kun upeat maamme nuoret valmistuvat ja siirtyvät joko jatko-opiskeluihin ja/tai työelämään. He itse, sekä heidän riemussaan mukanaolevat miettivät ja kysyvät: Mitä nyt haluat tehdä? Mitä uraltasi toivot?

Viime kuukausina olen keskustellut paljon siitä, kuinka iso osa meistä ”aikuisista” on turhautunut työhönsä, ei koe onnistumisen iloa työstänsä eikä koe työtehtävää omakseen. Olenkin pyytänyt näitä keskustelukumppaneita tarttumaan Ann Wahlroos-Jaakkolan heittämään haasteeseen oman elämän vision rakentamisesta. Toisin sanoen käyttämään aikaa sen selvittämiseen, mikä on oman elämän visio, dreamplan? Sillä jos työ, mitä teet, ei kiinnosta, tai jos et viihdy työssäsi, tee sille jotain!
Älä marmata vaan ole muutos, jonka haluat nähdä! Suurin kehityksen jarru elämässämme on, ettemme uskalla ottaa riskejä.

Helposti kyseenalaistamme osaamistamme ja mahdollisuuksiamme etukäteen, ettemme edes kokeile! Tämän lisäksi vielä naiset kyseenalaistavat itseään helpommin kuin miehet. Kun työhönottokriteerit luokitellaan, nainen saattaa jättää hakematta, koska kokee itse, että jokin tai jotkin yksittäisistä luetelluista kriteereistä eivät täyty. Tämän lisäksi työhaastatteluissa mies toteaa olevansa paras ja haluavansa kyseessä olevaa paikkaa. Nainen sen sijaan sanoo: ”Haluan teidän huomioivan, että minulla on puutteena tämä ja tämä…”. Kun haastattelu on ohi, nainen soittaa perään ja kysyy, menikö hyvin, oliko jotain täydennettävää – mies ajattelee, että hän tulee valituksi.

Siksi työssäni kannustankin kaikkia muistamaan, että uskottavuus syntyy pätevyydestä ja ammattitaidosta. Kouluttaudu ja kehitä itseäsi ja osaamistasi. Koko ajan. Älä luule, vaan tiedä. Opettele myös tuntemaan itsesi, vahvat ja heikot puolesi. Kehitä vahvuuksiasi ja hallitse heikkouksiasi. Älä anna itsesi olla tunteiden vietävänä vaan käytä niitä työssäsi työkaluina, jotta voit olla aito. Nämä opit jos itse muistaisimme, niitä olisi helppoa jakaa myös nuorille ja vanhemmillekin, valmistuville, omaa uraansa suunnitteleville. Meille kaikille.”Elä hetkessä. Uskalla tarttua tilaisuuksiin, joita sinulle tarjotaan.” - Anne Lahnajärvi -


terveisin,
Jaana Villanen 

___________________________________________________________________________________

LINKKEJÄ

Siistiä-blogi / Kodinhoito, Maarit Huttunen  LUE TÄSTÄ
HomCare Finland Oy kotisivut  www.homcare.fi
Haluatko lisätuloja? Siirry sivustolle www.siistia.fi
HomCare Finland Oy Facebookissa Siirry Facebookiin
___________________________________________________________________________________