tiistai 5. huhtikuuta 2016

Käytä persoonaasi ja ota se vahvuudeksi!

Moni kohtaamani nainen sanoo kokevansa myymisen jossain määrin vastenmieliseksi. Nämä naiset ovat usein saaneet osakseen pakkomyyntiä. Heille on myyty ja tarjottu tuotetta, johon he eivät ole olleet alun perin edes innostuneita, mutta painostuksen alla tarjottu tuote on ostettu. Melkein voisin sanoa, että menneisyydessä monella on tällaisesta myynnistä myös rankkoja kokemuksia. He ovat sitoutuneet sopimukseen, joka on pitänyt maksaa, jos ei ole kehdannut perua sopimaansa kauppaa, vaikka siihen olisi ollut oikeuskin.

Aloittaessasi uudessa työssä HomCare Finland Oy:n jälleenmyyjänä, nämä koetut, menneet tapahtumat saattavat vyöryä mieleesi ja ensimmäisessä esittelyssäsi saatat tuntea, kuinka kylmä rinki puristuu ympärillesi. Alat yhtäkkiä empiä osaamistasi ja mielesi valtaavat avoimet kysymykset: Osaanko tarpeeksi? Miten pärjään ja selviän tästä? Miten saan myyntiä aikaan?

Yrität kieltää ja estää nämä tunteesi ja yhtäkkiä koet, että esittely ei sujukaan ja vältät seuraavaan esittelyyn menemistä. Onko tuttu tunne?
Alat välttämään tätä tilannetta, jota et kokenut hallitsevasi, koska pyrit tekemään sen tavalla, joka ei tuntunut sinulle ominaiselta.

Kannustan sinua tuntemaan esittelyistä iloa! Olet päässyt tekemisen ja oppimisen tielle, sillä uuden tekeminen on herättänyt sinussa tunteita ja huomaat, että sinulla on vielä mahdollisuus harjoitella osaamistasi! Olet sopiva ja pätevä olemalla se kuka olet, mutta ainoastaan harjoittelemalla ja löytämällä omat ominaiset tapasi kohdata asiakkaat ja pitää esittelyitä. Lopulta nautit niistä ja opit joka kerta lisää. Ja oppimisen avulla kehityt ja lopulta menestyt. Ja se, minkä teet oman persoonasi kautta, omalla tavallasi, on aina tavoittelemisen arvoista ja se synnyttää myös myyntiä!

HomCare on yhdessä tekemistä - olemme yhdessä enemmän ja matkakin taittuu mukavammin. Tiukan paikan tullen saat aina toisilta tukea. Sillä tärkeintä on muistaa, että jokaiseen meihin kätkeytyy oma ainutlaatuinen tapamme tehdä tätä työtä ja löytää polkumme menestyä. Millainen ja mikä se on sinulle, valkenee, jos olet valmis tutkimaan itseäsi pintaa syvemmältä. Tekemällä, uskaltamalla ja heittäytymällä pärjäät ja onnistut!

Jaana Villanen


Susanna Mälkki antoi kolme ohjenuoraa menestykseen kirjassa Huippunaiset. Menestystarinoita (Tukiainen&Villanen. Kauppakamari 2016)

Ota nämä ohjeet omaksesi!

1) Ole aina tinkimätön työsi laadussa.
2) Ota vastaan sinulle tarjoutuvat mahdollisuudet ja hyödynnä ne.
3) Tee työ itseäsi säästämättä mutta siitä iloiten.

___________________________________________________________________________________

LINKKEJÄ

Siistiä-blogi / Kodinhoito, Maarit Huttunen  LUE TÄSTÄ
HomCare Finland Oy kotisivut  www.homcare.fi
Haluatko lisätuloja? Siirry sivustolle www.siistia.fi
HomCare Finland Oy Facebookissa Siirry Facebookiin
___________________________________________________________________________________