tiistai 8. maaliskuuta 2016

Toteutatko unelmiasiTänään on kansainvälinen naistenpäivä, jota on vietetty 8. maaliskuuta 1900-luvun alkupuolelta lähtien. Tämä ensimmäinen blogi pohtiikin naistenpäivän teeman mukaisesti naisten asemaa ja menestymisen edellytyksiä.

Lenita Airisto astui pysyvästi julkisuuden valokeilaan vuonna 1954, kun hän voitti Sotainvalidien Veljesliiton järjestämän Suomen Neito -kilpailun. Kauneuskilpailun tarkoituksena oli kerätä varoja sodassa vammautuneiden hyväksi. Sodan kokeneena ja isänmaallisena nuorena neitona Airisto arvosti kilpailun järjestäjien tavoitetta, mutta omien sanojensa mukaan hän osallistui kilpailuun myös siksi, että palkintona oli Amerikan-matka. Amerikasta Lenita Airisto oli haaveillut jo lapsena. Erään hänen ystävättärelleen lähetetyn Amerikan-paketin mukana oli kyltti, jossa luki "Think big". Tuosta tekstistä tuli hänelle eräänlainen elämänohje. Oli ajateltava suuria, jos aikoi menestyä.

Olen työurani aikana huomannut, että monella naisella ei ole riittävää uskoa omiin kykyihin suoriutua, vaan he käyttävät aikansa murehtimiseen, ongelmien näkemiseen ja menneeseen takertumiseen. Kärjistän tässä nyt tietysti! Mutta haastan kaikkia naisia miettimään omalla kohdallaan, että sellaista asiaa kuin Täysin Varma ei ole olemassakaan – ei liike-elämässä eikä muussakaan elämässä. Aina esiin tulevilla asioilla ei ole löydettävissä ennakkotapauksia. Mutta naisella on upea ja uskomaton kyky selvitä tilanteesta, jota ei ole ennen ollut, jos hän vain niin haluaa.

On kuitenkin alati huolehdittava omien henkisten resurssien riittävyydestä. Jos oppikirja, mitä käytämme elämässämme, tulee menneisyyden kokemuksista eikä tulevaisuuden näkemyksistä, oppikirjan käsitteleminen ei vie naista eteenpäin, sillä silloin hän ei riittävästi tarkastele sitä, mihin maailma menee. Tällöin konsepti, jolla nainen pyrkii toimimaan, voi olla senhetkiseen tilanteeseen vääränlainen.
Uralla etenemiseksi on uskallettava lähteä oman mukavuusalueen ulkopuolelle. Paras menestystarina syntyykin naisista, jotka ovat kehittyäkseen valmiita laajentamaan omaa mukavuusaluettaan.

Loistavaa Naistenpäivää!

Jaana 

___________________________________________________________________________________

LINKKEJÄ

Siistiä-blogi / Kodinhoito, Maarit Huttunen  LUE TÄSTÄ
HomCare Finland Oy kotisivut  www.homcare.fi
Haluatko lisätuloja? Siirry sivustolle www.siistia.fi
HomCare Finland Oy Facebookissa Siirry Facebookiin
___________________________________________________________________________________