tiistai 22. maaliskuuta 2016

”Ojenna toiselle naiselle auttava kätesi”

Yksinyrittäjyys tulee edelleen kasvamaan ja yhteiskunnan on seurattava tätä trendiä enemmän. Perinteiset työpaikat eivät välttämättä tarjoa ihmiselle sitä, mitä he haluavat. Erilaiset kombinaatiot työsuhteista lisääntyvät ja tutkimuksissa on samanaikaisesti ennustettu, että vuonna 2020 itsensä työllistäminen on yleisempää kuin normaalit työsuhteet. Tämä tulee muuttamaan merkittävästi olemassa olevaa käsitystämme siitä, mitä on turvallinen ja ”varma työ”.

Toisaalta, tämä muutos onkin mahdollisuus hallita omaa elämää, osaamista ja tuo siten tullessaan ajanhallintaa, kun voimme keskittyä omaan osaamiseemme ja tekemiseemme ja täydentää sitä yhteistyössä toisten kanssa. Itsemääräämisoikeus omasta ajasta, eli juuri tämä oman ajan hallinta näyttelee merkittävää roolia naisille, sillä usealle se tarkoittaa, ettei kukaan tule määrittelemään mitä tulee tehdä, kenen kanssa ja missä hetkessä.

Itse uskon, että tulevaisuuden naiset ovat entistä fiksumpia, maailmaa nähneitä ja haluavat entistä vahvemmin itse päättää omista asioitaan. Naiset uskaltavat ja tekevät enemmän sitä, mitä heidän sisäinen äänensä sanoo.

Työtä tehdessämme toimimme verkostoissa ja niissä toimiessamme saamme iloa, apua ja hyötyä, mutta on itse oltava toisille hyödyksi. Tämän toteaa myös Laura Scwartz teoksessaan ”Syö, juo ja menesty” toteamalla, että auttamalla toisia saavuttamaan tavoitteensa voimme saavuttaa myös omamme. Hän siteeraa Presidentti John F. Kennedyn kuuluisaa virkaanastujaispuhetta vuodelta 1961: ”Älkää kysykö, mitä maa voi tehdä teille – kysykää, mitä te voitte tehdä maallenne.” Juuri tästä lopulta verkostoitumisessakin on kyse. Älä kysy, mitä muut voivat tehdä sinulle – kysy, mitä sinä voit tehdä muille.

Auttamalla muita alamme ymmärtää, miten voimme myös vastavuoroisesti auttaa toinen toisiamme. Tämän yhdessä tekemisen ja yhteisöllisyyden löytyminen on auttanut HomCareakin kasvamaan ja kehittymään kuluneiden 30 vuoden ajan yhdeksi maamme suurimmista suoramyyntiyrityksistä, joka on tarjonnut tuhansille naisille (ja miehillekin) mahdollisuuden työllistyä ja luoda uraa. On ilo olla kasvattamassa sitä edelleen ja tarjota tätä mahdollisuutta oman elämän hallintaan ja yrittäjyyteen.

Lähde: Laura Scwartz: Syö, juo ja menesty 2015.
terveisin,
Jaana 

___________________________________________________________________________________

LINKKEJÄ

Siistiä-blogi / Kodinhoito, Maarit Huttunen  LUE TÄSTÄ
HomCare Finland Oy kotisivut  www.homcare.fi
Haluatko lisätuloja? Siirry sivustolle www.siistia.fi
HomCare Finland Oy Facebookissa Siirry Facebookiin
___________________________________________________________________________________