keskiviikko 1. maaliskuuta 2017

Yrittäjyys avaa mahdollisuudet kasvaa!





Jos ihminen tykkää tehdä monia erilaisia asioita, tarjoaa yrittäjäksi lähteminen mahdollisuuden toteuttaa itseään. Vaikka vuosien varrella monien töiden ennustettavuus on vähentynyt eikä yrittäjänä toimiessa kukaan annakaan sinulle töitä valmiina, on se samanaikaisesti myös kasvava mahdollisuus. Yrittäjänä toimiessasi saattaa avautua tilaisuuksia, joita et oivaltanutkaan ja toisaalta moniosaajalle löytyy useampia tilaisuuksia, alati.

Yrittäjäksi lähteminen vaatii tietysti uskallusta ja itsensä likoon laittamista. Itsensä likoon laittaminen tarkoittaa myös sitä, että pitää uskaltaa erottua myös omana persoonanaan, olemalla enemmän aidosti oma itsensä. HomCaren jälleenmyyjänä on sallittua käyttää omaa persoonaa ”työkaluna” esittelyissä ja asiakkaiden kohtaamisissa. Kirjassaan ”Huomaa Hyvä!” Lotta Uusitalo-Malmivaara ja Kaisa Vuorinen (2016) esittivät, että kasvun asenne tarkoittaa ennen kaikkea seuraavia asioita:

1. kovaa työtä ja yrittämistä, oppimisen saavuttamista

2. hyvien strategioiden käyttämistä ja kokeilemista

3. avun etsimistä ja saamista

4. yhteisöllisyyttä

Nämä samat asiat soveltuvat HomCaren jälleenmyyjän työhön. Kun sinulla on kasvun asenne toimintaasi, voit muuttaa asennettasi omaa itseäsi, työtäsi ja kaikkia niitä ihmisiä kohtaan, joiden kanssa työskentelet. On merkityksellistä välillä pysähtyä pohtimaan omia asenteitaan ja ajatusmallejaan, sillä ne ovat lasit, joiden läpi katsomme maailmaa.

Millä tahansa alalla toimiessa yhteistyökyky toisten kanssa on tosi tärkeää. Yhteistyötä on kyettävä tekemään yhdessä asiakkaan kanssa ja toki myös muiden sidosryhmien ja HomCaren jälleenmyyjien kanssa. Luovimista ja kompromisseja on välillä tehtävä sekä oman suunnitellun aikataulun ja tekemisen suhteen. Välillä tämä saattaa olla hankalaa, kun eteen tulee tilanteita, milloin muunnellaan aikatauluja ja asioita, mutta vähemmän stressaamalla jaksaa paremmin. Sitkeys ja joustavuus ovatkin niitä piirteitä, mitkä auttavat yrittäjänä - ja kantavat eteenpäin.



terveisin
Jaana Villanen 

___________________________________________________________________________________

LINKKEJÄ

Siistiä-blogi / Kodinhoito, Maarit Halonen  LUE TÄSTÄ
HomCare Finland Oy kotisivut  www.homcare.fi
BioSwipe-tuotesivut   www.bioswipe.fi
Haluatko lisätuloja? Siirry sivustolle www.siistia.fi
HomCare Finland Oy Facebookissa Siirry Facebookiin
___________________________________________________________________________________