tiistai 21. helmikuuta 2017

Arvosta omaa osaamistasi

”Hehkuta itseäsi ja osaamistasi!
Se, että kerrot olevasi työssäsi tosi hyvä, ei ole diivailua!
Uskalla sanoa se ääneen!”

- Maarit Feldt-Ranta -
Uskalla ajatella ja sanoa, että olen tosi hyvä tässä, mitä teen!

Olen kentällä kulkiessani todennut, että HomCaren jälleenmyyjät ovat palvelualan huippuammattilaisia, jotka valitettavan harvoin oivaltavat, kuinka laajalti heillä on osaamista ja kykyä tehdä asioita. Moni asia voitaisiin luokitella ”kodin hyvinvoinnin konsultoinniksi”, josta voisi jopa esittää sitä saavalle hinnan.

Taitoluistelija Kiira Korpi on todennut monessa haastattelussaan – huippu-urheilijan elämän taakseen jättäneenä – olevansa helpottunut, ettei hänen enää tarvitse olla paras. Huippu-urheilijan elämä johti Kiiran kohdalla siihen, ettei hän koskaan kokenut olevansa tarpeeksi hyvä. Usea nainen, eivät vain huippu-urheilijat, ajattelee samalla tavoin ja on siten oman mielensä vanki. Liian helposti nainen sitoo omanarvontuntonsa ja pärjäämisen täydellisen suorituksen tavoittelemiseen, johon hän ei kuitenkaan välttämättä ole edes tyytyväinen.

Voit päästä elämässäsi eteenpäin, vaikket olisi eturivin viittaaja. ”Sillä ei ole ollut merkitystä, etten ole muuttunut tai pyrkinytkään muuttumaan samanlaiseksi kuin tuo poika, joka otti tennispallon eri tavalla vastaan kuin minä. Voit päästä eteenpäin, vaikket istuisi eturivissä mielipiteitäsi esittämässä, ellei se kiinnosta tai ellet ole asiassa ammattilainen” Anne Berner totesi ”Huippunaiset. Menestystarinoita” -kirjassa.

Kysymys on ennen muuta oman tahdon löytämisestä ja itsensä rohkaisemisesta. Itsensä johtamiseen liittyy monesti myös tyypillisiä naisellisia ominaisuuksia, joista yksi on taipumus olla mielettömän ankara itseään kohtaan. Tämä näyttäytyy monen naisen elämässä siten, että hän on täysin anteeksiantamaton itseään kohtaan kaikissa olosuhteissa, ruoskii itse itseään enemmän kuin kukaan muu. Olisi tärkeää uskoa itseensä, sillä siten saa muutkin uskomaan.

Ota siis kynä käteen ja mieti, kuinka hyvä oletkaan HomCaren työssäsi! Kerää asiakkailta kommentteja esittelyistä, kehitä itseäsi osaamisessasi ja muistuta päivittäin itseäsi siitä, että olet huippuammattilainen ja huomaat, kuinka hymynkare tulee huulillesi!

terveisin,
Jaana Villanen

___________________________________________________________________________________

LINKKEJÄ

Siistiä-blogi / Kodinhoito, Maarit Halonen  LUE TÄSTÄ
HomCare Finland Oy kotisivut  www.homcare.fi
BioSwipe-tuotesivut   www.bioswipe.fi
Haluatko lisätuloja? Siirry sivustolle www.siistia.fi
HomCare Finland Oy Facebookissa Siirry Facebookiin
___________________________________________________________________________________