keskiviikko 8. maaliskuuta 2017

Ammenna voimaa naiseudestasi!



”Voit muuttaa maailman olemalla oma itsesi,
  jos niin tahdot.”

Jenni Alexandorova



Kansainvälistä naistenpäivää vietetään 8.3.2017.

Naistenpäivän tavoitteena on sukupuolten tasa-arvon saavuttaminen. Tämän tavoitteen ovat kaikki YK:n jäsenvaltiot ovat yhdessä hyväksyneet. Mikään yhteiskunta ei ole vielä saavuttanut sukupuolten tasa-arvoa. Naisiin kohdistuva syrjintä ja väkivalta on suurin este tasa-arvon saavuttamiselle maailmassa. Siksi Kansainvälinen naistenpäivä on ajankohtaisempi kuin koskaan.

Naistenpäivä on myös miesten päivä. Sukupuolten tasa-arvo ei ole pelkästään naisille tai pelkästään miehille – se on kaikille. Tasa-arvo on ihmisoikeuskysymys, joka edellyttää kaikkien osallistumista.

Tänä vuonna Kansainvälisenä naistenpäivänä julkaisen USKALLA – ole hyvän tekijä itsellesi -kirjan, jonka olen halunnut kirjoittaa siksi, ettei yksikään nainen vähättelisi osaamistaan tai tekemisiään tai ajattelisi, että ”olen vain…” tai ”enhän minä osaa...” Selventävänä tekijänä on mainittava, että tässäkään kirjassa tarkoituksenani ei ole miesten tai miehisyyden väheksyminen, vaan itsensä johtamisen elementtien tarkasteleminen naisnäkökulmasta miehiä vähättelemättä. Uskon kaikessa ”sekä–että”-ajatteluun ”joko–tai” -ajattelun sijaan.

Olen halunnut ottaa henkilökohtaiseksi tavoitteekseni tuottaa tarinoiden, esimerkkien ja haastatteluiden avulla laajempaa kuvaa siitä, kuinka myös sinä voisit naisena olla hyvän tekijä itsellesi ja tehdä elämässäsi ylpeänä juuri sitä, minkä koet itsellesi tärkeäksi. Toivon, että yhtenä tärkeänä linkkinä ja tekijänä HomCaressa kykenisit tarttumaan ongelmiin ja haasteisiin, joita kohtaat ja löytäisit voimaa kohdata myös ne vastoinkäymiset, joita jonkin tärkeän asian eteenpäin vieminen tai työn toteuttaminen edellyttää.

Haluan toivottaa sinulle mitä säteilevintä kansainvälistä naistenpäivää - ja muistathan: Positiivinen asenne ja usko omaan osaamiseen synnytetään samalla kun tehdään hampaiden harjaus: Kahdesti päivässä! Nosta nainen päivässä -asenne koskee myös sinua – kannusta itseäsi!

terveisin,
Jaana Villanen

ps. HomCaren markkinointijohtaja Mirva Hatakka on myös Uskalla – ole hyvän tekijä itsellesi -kirjassa mukana!


___________________________________________________________________________________

LINKKEJÄ

Siistiä-blogi / Kodinhoito, Maarit Halonen  LUE TÄSTÄ
HomCare Finland Oy kotisivut  www.homcare.fi
BioSwipe-tuotesivut   www.bioswipe.fi
Haluatko lisätuloja? Siirry sivustolle www.siistia.fi
HomCare Finland Oy Facebookissa Siirry Facebookiin
___________________________________________________________________________________







keskiviikko 1. maaliskuuta 2017

Yrittäjyys avaa mahdollisuudet kasvaa!





Jos ihminen tykkää tehdä monia erilaisia asioita, tarjoaa yrittäjäksi lähteminen mahdollisuuden toteuttaa itseään. Vaikka vuosien varrella monien töiden ennustettavuus on vähentynyt eikä yrittäjänä toimiessa kukaan annakaan sinulle töitä valmiina, on se samanaikaisesti myös kasvava mahdollisuus. Yrittäjänä toimiessasi saattaa avautua tilaisuuksia, joita et oivaltanutkaan ja toisaalta moniosaajalle löytyy useampia tilaisuuksia, alati.

Yrittäjäksi lähteminen vaatii tietysti uskallusta ja itsensä likoon laittamista. Itsensä likoon laittaminen tarkoittaa myös sitä, että pitää uskaltaa erottua myös omana persoonanaan, olemalla enemmän aidosti oma itsensä. HomCaren jälleenmyyjänä on sallittua käyttää omaa persoonaa ”työkaluna” esittelyissä ja asiakkaiden kohtaamisissa. Kirjassaan ”Huomaa Hyvä!” Lotta Uusitalo-Malmivaara ja Kaisa Vuorinen (2016) esittivät, että kasvun asenne tarkoittaa ennen kaikkea seuraavia asioita:

1. kovaa työtä ja yrittämistä, oppimisen saavuttamista

2. hyvien strategioiden käyttämistä ja kokeilemista

3. avun etsimistä ja saamista

4. yhteisöllisyyttä

Nämä samat asiat soveltuvat HomCaren jälleenmyyjän työhön. Kun sinulla on kasvun asenne toimintaasi, voit muuttaa asennettasi omaa itseäsi, työtäsi ja kaikkia niitä ihmisiä kohtaan, joiden kanssa työskentelet. On merkityksellistä välillä pysähtyä pohtimaan omia asenteitaan ja ajatusmallejaan, sillä ne ovat lasit, joiden läpi katsomme maailmaa.

Millä tahansa alalla toimiessa yhteistyökyky toisten kanssa on tosi tärkeää. Yhteistyötä on kyettävä tekemään yhdessä asiakkaan kanssa ja toki myös muiden sidosryhmien ja HomCaren jälleenmyyjien kanssa. Luovimista ja kompromisseja on välillä tehtävä sekä oman suunnitellun aikataulun ja tekemisen suhteen. Välillä tämä saattaa olla hankalaa, kun eteen tulee tilanteita, milloin muunnellaan aikatauluja ja asioita, mutta vähemmän stressaamalla jaksaa paremmin. Sitkeys ja joustavuus ovatkin niitä piirteitä, mitkä auttavat yrittäjänä - ja kantavat eteenpäin.



terveisin
Jaana Villanen 

___________________________________________________________________________________

LINKKEJÄ

Siistiä-blogi / Kodinhoito, Maarit Halonen  LUE TÄSTÄ
HomCare Finland Oy kotisivut  www.homcare.fi
BioSwipe-tuotesivut   www.bioswipe.fi
Haluatko lisätuloja? Siirry sivustolle www.siistia.fi
HomCare Finland Oy Facebookissa Siirry Facebookiin
___________________________________________________________________________________