tiistai 26. huhtikuuta 2016

Hymy - valtava voima!






Voima ja vahvuus on siinä hetkessä, kun hymyilet.

Perinteisesti olemme ajatelleet, että vahva ihminen on se, joka kykenee päättämään toisten puolesta.
Itse uskon, että tämän päivän maailmassa alamme heräämään siihen, että vahvuutta onkin se, joka kykenee ylläpitämään hyväntuulisuutta, positiivisuuta, uskoa huomiseen. Mitä viestiä syötämme itsellemme aivoihin, siihen alamme uskoa ja se tieto alkaa ohjata toimintaamme.

Realistisuus on minun juttuni. Uskon siihen, että meillä kaikilla on mahdollisuus hyvään – ja pahaan.
Se, miten päätämme toimia, meidän tulee itse opettaa itsellemme, joka päivä. Jos haluamme saada aikaan hyvää, meidän tulee uskoa hyvään ja näyttää se teoillamme ja toimillamme. Hyvyys on niin vahvaa! Jos haluamme auttaa ihmistä löytämään hänelle parhaan ratkaisun, se vaatii sitä, että meillä
on tilaa kuunnella ja kohdata hänet. Joskus tämän löytäminen vaatii kilometrejä oppimista ja opettelua, mutta perillepääsy on sen arvoista!

Olen aina yhtä innoissani voidessani kertoa HomCaren tarjoamista mahdollisuuksista oman elämän talouden hallintaan ja ansaintaan myyntityön parissa sitä haluaville! Koulutuksella ja ohjauksella kehitämme HomCaressa naisista (ja miehistäkin) ammattilaisia, joilla on vahvuutta kohdata asiakkaat vakuuttavasti, hymyilemällä, olemalla läsnä, ei pakottamalla tai tuputtamalla. Ihmeitä saa aikaan myös läsnäololla, kuuntelemalla.

Realistisuus. Uskon, että mikään ei ole mahdotonta, jos niin tahdomme. Itse uskon, että kohtaamalla haasteet ja vaikeudet hymyillen, selviämme niistä paremmin. Hankaluudet ja vastoinkäymiset ovat vain ohikiitäviä ja vaikka ne saattavat hetkellisesti tuntua raskailta, ovat ne tarkistellessamme niitä jälkeenpäin vain pieniä nyppylöitä eikä vuoria, joita emme voisi ylittää.

Tätä oppia positiivisuuden voimasta toivon kaikille kasapäin lisää sekä aurinkoista kevätmieltä!

terveisin,
Jaana Villanen 

___________________________________________________________________________________

LINKKEJÄ

Siistiä-blogi / Kodinhoito, Maarit Huttunen  LUE TÄSTÄ
HomCare Finland Oy kotisivut  www.homcare.fi
Haluatko lisätuloja? Siirry sivustolle www.siistia.fi
HomCare Finland Oy Facebookissa Siirry Facebookiin
___________________________________________________________________________________


tiistai 19. huhtikuuta 2016

Epäitsekkyys on tavoiteltavaa!


”Teko, mistä emme odota vastalahjaa, on kaunista”, toteaa Kaija Koo, kun häneltä kysytään, mikä kauneudesta tulee mieleen. Hänen mielestään jonkun ihmisen teko, joka on epäitsekäs, on tavoiteltavaa.

Useimmilla meillä on muisto yhdestä tai useammasta ihmisestä, opettajasta, ohjaajasta tai muusta henkilöstä, joka on ollut meille merkityksellinen, vaikka kohtaaminen olisi kestänyt vain hetken aikaa. Hän on ollut ehkä opettaja, jonka opetus tai kannustus on ollut inspiroivaa. Tai ehkä hän on ollut ohjaaja, joka on ollut aidosti läsnä, kohdannut meidät arvostavasti. Tai sitten hän on voinut olla henkilö, joka on kannustanut meitä käyttämään mahdollisuuksiamme, joita muut eivät ole huomanneet. Myöhemmin aikuisena tuo henkilö on saattanut olla se, joka on haastanut meitä käyttämään ammatillisesti pätevyyttämme uudella, erilaisella tavalla. Vaatinut meitä tutkimaan osaamistamme ja tekemistämme lähemmin, jotta voisimme kehittyä.

”Mentoroinnin juuret ovat Kreikan mytologiassa. Tarussa kerrotaan, kuinka Ithakan kuningas, sotapäällikkö Odysseus pyysi ystäväänsä Mentoria huolehtimaan pojastaan Telemakhoksesta sillä aikaa,kun Odysseus itse oli sotimassa. Mentorointi ja mentori viittaavat siis tähän taruun, jossa Mentor opetti, kasvatti, ohjasi ja piti huolta Telemakhoksesta.(ks. Homeros 1924.)

HomCare-toimintaa aloittaessasi saat osaksesi mentorointia, ohjausta ja apua, niin paljon kuin haluat. Olen itse työurani aikana työskennellyt sekä yläasteen opinto-ohjaajana, näyttötutkintomestarina että viimeiset vuodet ohjaajana eri ammatti-ihmisille uravalintatilanteissa ja ammattitutkintojen ohjauksessa.

Olen huomannut, kuinka HomCaressa ohjauksen avulla saa työhönsä erittäin tärkeää tukea ja sparrausta. Samalla yhdessä tekeminen edistää sekä oppijan että ohjaajan oppimista ja kaikkea tekemistä, vaikka tarkat nuotit tekemiseen muuttuisivatkin matkan varrella. Voimme HomCaressa tuoda omalla toiminnallamme toisesta ihmisestä esiin ne piirteet, jotka auttavat häntä parhaiten eteenpäin.

terveisin,
Jaana Villanen 

___________________________________________________________________________________

LINKKEJÄ

Siistiä-blogi / Kodinhoito, Maarit Huttunen  LUE TÄSTÄ
HomCare Finland Oy kotisivut  www.homcare.fi
Haluatko lisätuloja? Siirry sivustolle www.siistia.fi
HomCare Finland Oy Facebookissa Siirry Facebookiin
___________________________________________________________________________________


tiistai 12. huhtikuuta 2016

Täydellisyys on tylsää


Milloin sinusta tuli sinä? Tuliko sinusta nainen silloin, kun laitoit ensimmäisen kerran ripsaria vai silloin, kun aloit kulkemaan korkkareissa tai aloit lukemaan ”muotilehtiä”, joissa neuvottiin, kuinka parantelet ja peität heikompia puoliasi ja korostat parempia puolia? Itse vielä muistan, kun alle 10-vuotiaana sain äidiltäni haltuuni ”kiviripsarin”, jota tuhersin kokeilevasti silmiini ja sain lopulta mummilta komennon mennä pesemään kasvoni, kun ne kerta kaikkiaan olivat sotkuiset.

Naiset pelkäävät näyttää ulospäin sellaiselta, joka ei sovi perinteiseen muottiin. Moni nainen myös saattaa uhriuttaa itsensä, tiedostaen tai tiedostamattaan. Monella naisella on oma ydin hukassa siksi, että nainen luontaisesti huomioi ja miettii niin paljon sitä, mitä muut hänestä ajattelevat. Tällöin on vaarana se, että oma sisin ja oma tyyli tehdä asioita unohtuu. Jos nainen katselee itseään vain itsensä ulkopuolelta, hän menettää jotain olennaista. Katseen olisi hyvä suuntautua kohti maailmaa sisältä käsin.

Success tarkoittaa suomeksi sekä menestymistä että onnistumista. Mutta miten meidän tulisi oikeastaan puhua, kun puhumme menestymisestä? Ulkonäköasiat ovat naisille monesti selkäytimessä, mutta ulkonäkö on asia, jolle emme paljon voi mitään. On opittava hyväksymään itsensä ja tunnettava ylpeyttä kaikista ominaisuuksista, joita itsellä on. Menestyminen eikä pärjääminen ole koskaan ulkonäöstä kiinni eikä täydellisyys tuo menestystä muassaan.

Itse uskon, että menestys on ennen muuta sitä, että tuotat iloa muille ja samalla pystyt elämään itsellesi hyvää elämää. Kun voit hyvin, se näkyy ulospäin. HomCaren parissa sinulla on mahdollisuus kehittyä ja kehittää itseäsi juuri sellaisena kuin sinä olet. Voit olla tavallinenkin, mutta olet erityinen juuri siksi, ja se on kaunista ja tavoiteltavaa!

Vaikka omasta mielestäsi näytät jossakin kuvassa hirveältä, vakuutan, niin kaikki naiset ajattelevat – ja juuri se onkin niin täydellistä, ettei kukaan meistä ole täydellinen. Luonnonkauneutta voi vahvistaa NaturCaren tuotteilla, joiden puolesta voin reilun vuoden käytön jälkeen liputtaa täysillä! Sen lisäksi, että ne ovat suomalaisia, niissä on juuri ne oikeat, täydelliset mittasuhteet, jotka tuotteella voi olla, muttei onneksi ihmisellä.

Jaana Villanen

___________________________________________________________________________________

LINKKEJÄ

Siistiä-blogi / Kodinhoito, Maarit Huttunen  LUE TÄSTÄ
HomCare Finland Oy kotisivut  www.homcare.fi
Haluatko lisätuloja? Siirry sivustolle www.siistia.fi
HomCare Finland Oy Facebookissa Siirry Facebookiin
___________________________________________________________________________________


 
 

tiistai 5. huhtikuuta 2016

Käytä persoonaasi ja ota se vahvuudeksi!

Moni kohtaamani nainen sanoo kokevansa myymisen jossain määrin vastenmieliseksi. Nämä naiset ovat usein saaneet osakseen pakkomyyntiä. Heille on myyty ja tarjottu tuotetta, johon he eivät ole olleet alun perin edes innostuneita, mutta painostuksen alla tarjottu tuote on ostettu. Melkein voisin sanoa, että menneisyydessä monella on tällaisesta myynnistä myös rankkoja kokemuksia. He ovat sitoutuneet sopimukseen, joka on pitänyt maksaa, jos ei ole kehdannut perua sopimaansa kauppaa, vaikka siihen olisi ollut oikeuskin.

Aloittaessasi uudessa työssä HomCare Finland Oy:n jälleenmyyjänä, nämä koetut, menneet tapahtumat saattavat vyöryä mieleesi ja ensimmäisessä esittelyssäsi saatat tuntea, kuinka kylmä rinki puristuu ympärillesi. Alat yhtäkkiä empiä osaamistasi ja mielesi valtaavat avoimet kysymykset: Osaanko tarpeeksi? Miten pärjään ja selviän tästä? Miten saan myyntiä aikaan?

Yrität kieltää ja estää nämä tunteesi ja yhtäkkiä koet, että esittely ei sujukaan ja vältät seuraavaan esittelyyn menemistä. Onko tuttu tunne?
Alat välttämään tätä tilannetta, jota et kokenut hallitsevasi, koska pyrit tekemään sen tavalla, joka ei tuntunut sinulle ominaiselta.

Kannustan sinua tuntemaan esittelyistä iloa! Olet päässyt tekemisen ja oppimisen tielle, sillä uuden tekeminen on herättänyt sinussa tunteita ja huomaat, että sinulla on vielä mahdollisuus harjoitella osaamistasi! Olet sopiva ja pätevä olemalla se kuka olet, mutta ainoastaan harjoittelemalla ja löytämällä omat ominaiset tapasi kohdata asiakkaat ja pitää esittelyitä. Lopulta nautit niistä ja opit joka kerta lisää. Ja oppimisen avulla kehityt ja lopulta menestyt. Ja se, minkä teet oman persoonasi kautta, omalla tavallasi, on aina tavoittelemisen arvoista ja se synnyttää myös myyntiä!

HomCare on yhdessä tekemistä - olemme yhdessä enemmän ja matkakin taittuu mukavammin. Tiukan paikan tullen saat aina toisilta tukea. Sillä tärkeintä on muistaa, että jokaiseen meihin kätkeytyy oma ainutlaatuinen tapamme tehdä tätä työtä ja löytää polkumme menestyä. Millainen ja mikä se on sinulle, valkenee, jos olet valmis tutkimaan itseäsi pintaa syvemmältä. Tekemällä, uskaltamalla ja heittäytymällä pärjäät ja onnistut!

Jaana Villanen


Susanna Mälkki antoi kolme ohjenuoraa menestykseen kirjassa Huippunaiset. Menestystarinoita (Tukiainen&Villanen. Kauppakamari 2016)

Ota nämä ohjeet omaksesi!

1) Ole aina tinkimätön työsi laadussa.
2) Ota vastaan sinulle tarjoutuvat mahdollisuudet ja hyödynnä ne.
3) Tee työ itseäsi säästämättä mutta siitä iloiten.

___________________________________________________________________________________

LINKKEJÄ

Siistiä-blogi / Kodinhoito, Maarit Huttunen  LUE TÄSTÄ
HomCare Finland Oy kotisivut  www.homcare.fi
Haluatko lisätuloja? Siirry sivustolle www.siistia.fi
HomCare Finland Oy Facebookissa Siirry Facebookiin
___________________________________________________________________________________